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dc.contributor.advisorRodas, Sonia-
dc.contributor.authorJuma Vacacela, Verónica Alexandra-
dc.date.accessioned2016-02-26T21:31:30Z-
dc.date.available2016-02-26T21:31:30Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationFacultad de Ingenieríaes_ES
dc.identifier.issnIAGRO-
dc.identifier.urihttp://dspace.unach.edu.ec/handle/51000/379-
dc.descriptionSUMMARY This research project had the support and participation of project beneficiaries "RUNA KAWSAY", since in these communities as in other provinces. The problems of food are marked by a lack of healthy feed that has affected in the health status of the indigenous population has had the need to restore what once was considered the drink of the gods, chicha source of many nutritional values. To determine the basic recipe for the preparation of chicha and quinoa were surveyed beneficiaries of the project which yielded the formula and proceeded to its development. It has held thirty-six formulations were observed for thirty days, which at the end of the period, physical and organoleptic were selected for the four formulations chicha F1 (chicha to the environment without preservative), F7 (chicha to the environment with preservative), F10 (chicha refrigerated without preservative), F16 (chicha refrigeration with preservative), and four formulations for quinoa chicha F19 (quinoa chicha to the environment without preservative), F25 (quinoa chicha to the environment with preservative), F28 (quinoa chicha refrigerated without preservative), F34 (quinoa chicha cooling preservative).es_ES
dc.description.abstractEl presente proyecto de investigación contó con el apoyo y participación de los beneficiarios del proyecto “RUNA KAWSAY”, ya que en estas comunidades al igual que en otras de la provincia. Los problemas alimentarios son marcados por la falta de alimentación saludable, que han repercutido en el estado de salud de la población indígena; se ha visto la necesidad de recuperar lo que un día, se consideró la bebida de los dioses, la chicha fuente de muchos valores nutricionales. Para determinar la receta base para la elaboración de la chicha de jora y quinua se encuestó a los beneficiarios del proyecto donde se obtuvo la formula y se procedió a su elaboración.es_ES
dc.description.sponsorshipUNACH, Sede Ecuadores_ES
dc.format.extent211p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherRiobamba: Universidad Nacional de Chimborazo, 2011es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectConservanteses_ES
dc.subjectEstabilizanteses_ES
dc.titleEstudio de un sistema de ubicación y localización a travéz de una red umtses_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Tesis - Ingeniería Agroindustrial

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